FAG OG NETTSIDERVi har fått mange henvendelser om nyttige nettsider knyttet til fag elevene arbeider med. Dette vil vi gjøre noe med dette skoleåret. Vi begynner i det små i håp om at vi etter hvert kan tilby et godt utvalg av sider.

Vi tar gjerne i mot tips om gode nettsider som kan være nyttige for fagene.
Send tips til rolf@hoyjordskole.no

FORLAGENES NETTSIDER
GYLDENDAL FORLAG GRUNNSKOLEN
Gyldendal har MULTI i matematikk, SAFARI og AGORA i norsk, STEPS i engelsk.
CAPPELEN FORLAG
Cappelen har TUSEN MILLIONER i matematikk, i NORSK har de CAPPELENS ABC for 1.-2. trinn og  ORD FOR ALT for 3. - 7. trinn, STAIRS i engelsk.
ASCHEHOUGS FORLAG GRUNNSKOLEN
Aschehoug har egen nettresurs kalt LOKUS 123 som dekker hele grunnskolen. Her er det pekere til ABAKUS 1-4 og ABAKUS 5-7  i matematikk, ZEPPELIN 1-4 og ZEPPELIN 5-7 i norsk, DOORS i engelsk.
DAMM 
Damm (Dammskolen) har lagt ut fagstoff og oppgaver på nettet i fagene engelsk, matematikk, naturfag, norsk og samfunnsfag. Lett å navigere seg til ønsket fag og trinn.
SIDER SOM ER AKTUELLE FOR MANGE FAG
Moava org - velg først nivå - så fag
Salaby - Gyldendal 1. - 4. trinn 
Klasserommet for Bergensskolen 2010
SKOLENETTET
Skolenettet.no er Utdanningsdirektoratets nettsider på Internett som retter seg mot elever, lærere og skoleledere, foreldre og andre som er interessert i skole og læring. Portalen er nyttig for alle som deltar i, eller har ansvar for, grunnskole- og videregående opplæring. Skolenettet har lenker, nyheter, artikler og lærer- og læringsressurser for hele det 13-årige opplæringsløpet.
RESSURSSIDENE
Faglige ressurser i grunnskolen blir lagt ut her, med inndeling etter hovedtrinn og emner i læreplan. Ressurssidene er ikke passordbeskyttet. Fri bruk for alle skoler, elever og foreldre.
LINKSIDENE
Avdeling oppvekst og levekår i Stavanger kommune har laget en svært oversiktlig linkside bl.a. ordnet etter fag. Anbefales på det sterkeste!
GRUBLE
I tillegg til oppgaver i matematikk, finner du her stoff om geografi, historie, naturfag, norsk, KRL, musikk. Sida har også mange gode pekere til andre nettsteder, bl. a. til en engelsk nettside med oppgaver av forskjellig vanskegrad.
NYSGJERRIGPER
www.nysgjerrigper.no kan du lese om spennende forskning, finne oppskrifter på gøyale eksperimenter og stille spørsmål til forskere. Dersom du holder på med et prosjektarbeid på skolen, kan du lete etter nyttig forskningsstoff i arkivet.

NORSK NETTSKOLE
har sider i geografi hvor du kan øve på fylker og byer i Norge og land og hovedsteder i resten av verden. Gode sider med øvinger og tester på nett. Spør Rolf om øvings- og testark i papirutgave.
På samme nettsted finner du også mange norskoppgaver, både når det gjelder rettskrivning, grammatikk og skrivekurs.

 EKSEMPLER PÅ  NASJONALE PRØVER
 Nasjonal prøve i engelsk 5. trinn 2009 nettbasert
 Eksempel på nasjonal prøve i engelsk 5. trinn Aftenposten nettbasert
 Eksempel på nasjonal prøve i matematikk 5. trinn pdf
 Eksempel på nasjonal prøve i lesing på norsk 5. trinn pdf
 FOR SMARTBOARD
 Åpne Smart Notebook filer uten å ha Notebook 10 installert
 Abakus 1 - 4 for Smartboard
 NYTTIGE GRATISPROGRAM
 Microsofts antivirusprogram
 Gjør pdf-fil om til word-fil
 FastStone Photo Resizer (komprimering av bilder mm)
 

Andebu kommune -  postmottak@andebu.kommune.no - Sentralbord: 33 43 81 00 - Andebu sentrum 1, 3158 Andebu - Utviklet av Sem & Stenersen Prokom